ZVEX Box Of Metal Distortion Work A Like


Berikut ini adalah clone efek dari zvex box of metal tetapi tanpa pengaturan GATE, layout sudah verified artinya dapat dipastikan bahwa tidak ada masalah untuk dibuat PCB nya. Sumber dari http://rapidriotboxes.blogspot.com.

demo zvex box of metal versi aslinya (termasuk potensio gate):

Review:

Sound Quality:
My setup, you asked for it: EB VP Jr.-> RMC III Wah-> CC2-> Analogman CompRosser-> King of Tone V.4-> Analogman Maxon OD-0/808/Silver-> Z. Vex Box of Metal-> Shannon Phaser-> Fulltone ChoralFlange-> Boss DD-20-> Keeley Katana Boost-> Fender Twin. This pedal is does create some noise, but none more or less than what’s to be expected of a distortion pedal of this magnitude. If you are looking for ‘balls to the walls’ distortion with rich harmonics, this pedal is for you. It takes no prisoners, and sounds so damn good! I can get a very nice ‘Satch’ sound to ‘Jimi’. This pedal really is versatile in the tonal options, but it does NOT cleanup with the volume knob, so it’s a choice. To Distort or not to Distort! It’s the best Distortion Pedal I’ve ever played or heard personally.
Reliability/Durability:
Just got it, so I hope I can depend on it. Like all Z.Vex effects, the handpainted versions do have a lifetime warranty, which is why I will spend the extra cash on one. I will use it without a backup, I don’t see any problems occuring in an instant, it would be something over time. It’s built very well and looks killer!
Ease of Use:
This pedal is very simple to use, click the Bypass pedal and it engages this pedal into the harmonic-rich distortion. There are valuabel knobs on both version to allow the guitarist to select how much bass, treble, mids, gain, and even a noise gate.  The manual is simple, the pedal is simpler. This pedal has just been released and is still coming around to places. The noise gate is for some, not me but is very easy to figure out if you want to allow it ‘open or shut’.
Customer Support:
I think that everybody has a different view of Mr. Vex. He is a man who knows what he wants and doesn’t want. I’ve personally only had minor email conflicts with him. But I would hope that he would fix my pedal if needed, that’s why I bought this version and he makes damn good pedals, so I can’t imagine he wouldn’t be helpful. He does know what he’s doing!
Overall Rating:
I play everything, and I mean that. I grew-up playing Phish, Dead, Allman Bros. so I’m ready for any sound and situation.  I’ve been playing for almost 2 decades and this is a FIRST that I’ve encountered. Amazing pedal and I’d recommend it to anybody who knows they want Distotion- Metal or EVH style, Marshall Plexi slammed into the front end so hard it rattles. I love the harmonic texture you get when a chord rings out, the sustain is amazing and it elevates my playing. I wish the DC adapter was in the back, as it can make coupling pedals a lil’ weird, but it’s nothing. Go Vexter if you cannot afford this pedal, or even the Box or Rock which is less Metal and more Plexi. But this pedal shouldn’t be mistaken just for Metal Players, because I don’t play just Metal, I pulled off David Gilmour’s “Have a Cigar” solo with this pedal and it was magic!
About

Saya adalah penghobi audio dan elektronika, khususnya sebagai guitar effect builder

Posted in Distortion, Efek Gitar Tagged with: , ,
30 comments on “ZVEX Box Of Metal Distortion Work A Like
  1. anaythea says:

    bos ada rangkaian efek gitar digital ga? Yg sudah lengkap dng daftar k0nfonennya. Lw ada nanti kirim ea?

  2. david says:

    boss ada skema ama daftar komponennya???

  3. ndogngaul says:

    g s d .,.,., itu tr kode berp.,,..,.,,.,,.,.,.,.,.

  4. Askum boss,
    Mau tanya nih….
    itu TR nya tipe berapa??
    kok cuma TR nya yg gak disebutin….

  5. Mantri says:

    Gan mo tanya, ada skema yg laen TR nya BS170 yg bener yang mana ya??

  6. Mantri says:

    Ok. Thank’s gan..

  7. dedy says:

    Mas punya rangkayan transmiter untuk wireless gelombang vhf yg ada tuning gelombangnya juga bwat nyocokin ke recifernya, punya saya transmiternya ilang wktu manggung di kantongin orang (wireless gitar)

  8. dedy says:

    o iya satu lagi elko/kapasitor itu kaki positifnya yg mana ya? Saya bikin Dr boogie tinggal pasang elkonya aja takut salah

  9. dedy says:

    Dr.boogie mas,mau tanya lag nih,beda warna dari resistor 3,9k 39k 390k apa ya mas.. Ini byar saya bisa bedain aja kl lg belanja resistor byar lebih akurat lagi (kmaren beli skalian bwat rangkaian yg lain, eh..3 ukuran diatas dikasi yg gris ke 3 nya warna item smua)

  10. nandi sugandi says:

    om mau tanya kalo ngerakit :
    1. zvex box of rock
    2. krank
    3. rat
    4. ocd
    kira2 per effectnya berapa duit..?and komponennya ada di om semuanya nga..?
    terima kasih sebelumnya..

  11. Batrethz says:

    Ass,,mas saya pengen beli TR J201 gmn cara,a mas..

  12. ariex says:

    mas, koq gk bekerja ya? duh.. mati kyk Death Metaldah nie..
    Timpotnya kn bwt ngatur tegangan TR BS170 paling kiri ya? berapa tegangannya ya?
    tes pake grounding tangan, bunyi dia.. tp klo dicolok ke gitar kgk mau dia? apa lagi ya yg kira2 mbuat mati bgini.. mohon pencerahanya lagi mas elkit.. trims!

    • Elkit says:

      punyaku bisa, tapi aku gak suka karakternya. Mending bikin box of rock aja. Sebelum komponen dipasang alangkah baiknya semua komponen diukur apakah nilainya sudah benar dg spesifikasi, gunakan pengukur (avometer) digital shg bisa tahu persis nilainya. Terus kl masang harus benar-benar sabar, krn saya sendiri sering salah pasang. Kalau salah pasang nilai atau salah pasang penempatan malah repot nantinya. Terutama nilai tahanan, karena tahanan yang warna biru warna gelang2nya ndak kelihatan, mirip semua. Terus polaritas kapasitor juga perlu diperhatikan. Yang sering salah lagi adalah nilai kapasitor keramik atau milar, karena tidak diukur dengan benar.

      Perhatikan pula pemasangan transistor, biasanya kl menggunakan transistor pengganti kaki-kakinya beda dengan aslinya.

  13. ariex says:

    Yah,nambah dah deretan projek2 gagalku.. Stlh death metal,marshal guvnor,drive master,skrg box of metal. Yah,gara2 gk pny avometer digital jd nahan nafas ma kntong neh.. Projek2 yg menurut agan bgus ap ja ya,biar gk kempis ne kntong tp tnp hsl. Mhn ptnjuknya gan.. Please..

  14. ariex says:

    oy, saya pny gambar BOM spt ini, tp koq jumpernya lain ya? apa ada perbedaan suara kalau dijumper spt ini?
    http://3.bp.blogspot.com/-fwj3uyK3_H0/TxLGaqyJAsI/AAAAAAAAAig/q4zJC1-adkI/s1600/Zvex+Box+of+Metal+-+Dimebugg+Layout+and+PCB+Redrawn+by+RW.png

  15. Ghoel says:

    Gagal om,,
    Udah bagus & rapi padahal, eh pas d colokin, g da bumyi ap ap,,
    Salah msang tr kyanya, coz pke BJT bkan FET,, tpi kyanya sama teori kaki”nya,, hah woles

    Yg brkarakter mt-2 clone metano,, distorsi lembut, tpi tipis uy,, silahkan om” cobain bikin

    • ariex says:

      bagus2 sie kyknya.. tp layoutnya pake skema gituan, bukan pake pcb layout.. susah nurutin dan buatnya.. ogah2an jadinya.. (¬˛¬”)
      ada lagi site yg lain yg bagus2?

  16. sick cenx says:

    buat namba koleksi fx

  17. bima says:

    Mas itu 3pdt-nya 2 ato 1, kok saya lihat di google 3pdt-nya 2 ya? Mohon bantuannya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ELKIT - Hobi Elektronik Effect Builder located at Perum Puri Nirwana Simandaran Kavling 3 , Jl. Jaya Simandaran, Sawojajar 2, Malang . Reviewed by 90 customers rated: 1 / 5